Εξοπλισμός

Placeholder Image

Powerbags

Είναι σάκοι που συνήθως μοιάζουν σαν μικροί σάκοι πυγμαχίας, με προσαρμοσμένες λαβές σε διάφορες θέσεις, ώστε να επιτρέπεται το κράτημα και η εκτέλεση διαφόρων ασκήσεων ενδυνάμωσης. Η άμμος που βρίσκεται μέσα προκαλεί αστάθεια του αντικειμένου κατά την εκτέλεση της άσκησης, πράγμα που βοηθάει στην βελτίωση του νεύρο-μυϊκού συντονισμού. Τα powerbags υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και επιβαρύνσεις ώστε να είναι δυνατή η προπόνηση κάθε μορφής δύναμης, καθώς επίσης και η χρησιμοποίησή τους από κάθε επίπεδο ασκούμενου.

Kettlebells

Τα λεγόμενα δράμια, με το ιδιαίτερο σχήμα το οποίο θυμίζει σιδερένιες μπάλες κανονιού. Προέρχονται από τον χώρο της άρσης βαρών, τα τελευταία χρόνια όμως έχουν κερδίσει και τον χώρο του fitness. Δίνουν την δυνατότητα ταυτόχρονης ενεργοποίησης πολλών μυϊκών ομάδων κατά την εκτέλεση κάθε άσκησης. Το ασκησιολόγιο ποικίλει ανάλογα με τον σκοπό της προπόνησης.

Heavy Ropes

Η μέθοδος προπόνησης με σχοινιά (Battling ropes training) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα προπόνησης που δημιουργήθηκε και αναπτύχτηκε από τον John Brookfield. Σκοπός της μεθόδου αυτής είναι:
Η βελτίωση της αερόβιας και αναερόβιας ικανότητας.
Η ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης και της μυϊκής αντοχής.
Αύξηση της ταχύτητας, της εκρηκτικότητας και της ευκινησίας.
Ανάπτυξη της ψυχικής δύναμης και θέλησης να φτάνεις και να ξεπερνάς τα όριά σου.
Βελτίωση της μυϊκής συναρμογής.

Agility Ladders

Οι σκάλες ευκινησίας χρησιμοποιούνται σε διάφορους αθλητικούς χώρους για ασκήσεις ευκινησίας και ταχύτητας. Είναι ένα έξυπνο και διασκεδαστικό μέσο για την υλοποίηση αερόβιων προγραμμάτων με πολυάριθμους συνδυασμούς βημάτων και μετακινήσεων.

Medicine Ball

Οι ιατρικές μπάλες έχουν διάφορα βάρη και μεγέθη και χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση λειτουργικών ασκήσεων, ρίψεων, ασκήσεων σταθεροποίησης και ενδυνάμωσης. Λόγω του σχήματός τους η προπόνηση μπορεί να έχει παιχνιδιώδη χαρακτήρα.

Suspension

Η υποβοηθούμενη προπόνηση με ιμάντες (SUSPENSION TRAINING) είναι ένα παγκοσμίως διαδεδομένο σύστημα προπόνησης που επιτρέπει στον ασκούμενο να αθληθεί χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός του, πραγματοποιώντας σύνθετες ασκήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Στην ουσία είναι ένα είδος λειτουργικής προπόνησης, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα τρισδιάστατης κίνησης σε όλα τα επίπεδα και τους άξονες του ανθρώπινου σώματος (Μέσο-οβελιαίο, μετωπιαίο, εγκάρσιο). Οι κινήσεις μπορεί να είναι κάθετες, διαγώνιες, πλάγιες, περιστροφικές, με δυναμικό ή μη χαρακτήρα, πράγμα που καθιστά την προπόνηση με τους ιμάντες εύκολα εφαρμόσιμη σε όλα τα επίπεδα ασκουμένων (απευθύνεται σε μαζικό αθλητισμό έως και επαγγελματίες αθλητές)