Τι είναι το SPI

Placeholder Image

Tι είναι τελικά το SPI Training System®; Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο διαφορετικό;

Είναι ένα πρόγραμμα προπόνησης που απευθύνεται αλλά και προσαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ασκούμενων. Είναι ευέλικτο δηλαδη, για μικρούς και μεγάλους, προχωρημένους ή αρχάριους ακόμη και αθλητές. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη προπόνηση για όλο το σώμα με σκοπό τη βελτίωση όλων των φυσικών παραμέτρων ( αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, ευκινησία, ευλυγισία ).

Επιλεγμένες ασκήσεις από διάφορες μεθόδους εκγύμνασης, από κάθε αθλητικό χώρο ή άθλημα, έρχονται να δημιουργήσουν ένα ωριαίο πρόγραμμα. Εσωτερικοί χώροι όπως αίθουσες γυμναστηρίων, studio, αίθουσες συλλόγων κ.ά ή εξωτερικοί χώροι όπως πάρκα, πλατείες, γήπεδα κά., μπορούν να μεταμορφωθούν σε ‘SPI ®πεδία προπόνησης'.

Δίνουμε το σήμα της έναρξης και το χρονόμετρο αρχίζει να μετράει. Η προπόνηση ξεκινά και η μουσική που έχουμε επιλέξει , είναι αυτή που θα δώσει το ρυθμό και τον παλμό, την ώθηση για την προσπάθεια όλων και θα "ντύσει" κάθε ενότητα προπόνησης. Στο SPI Training System®, χρησιμοποιούμε τη κυκλική, τη διαλειμματική προπόνηση, τα super sets και το σύστημα μεικτών σετ. Όλο το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε 5 ενότητες. Ας δούμε τι περιλαμβάνει η καθεμιά:
• Πρώτη ενότητα: Ξεκινάμε την προθέρμανση με δρομικές ασκήσεις στις σκάλες ευκινησίας....παιχνίδια με τις σκάλες, μέσα και έξω, αριστερό πόδι, δεξί πόδι...όλοι στη σειρά και πάμε ξεκινάμε!!!
• Δεύτερη ενότητα: Αφού τελειώσει το παιχνίδι με τις σκάλες κι έχοντας "ξυπνήσει" το σώμα μας, μπαίνουμε στη διαλειμματική προπόνηση...γυμναζόμαστε με το βάρος του σώματός μας.
• Τρίτη ενότητα : Μπαίνουμε στη κυκλική προπόνηση (ή παραλλαγές). Powerbags, kettlebells/δράμια, T-BOW®/step, σκάλες ευκινησίας/agility ladders, semi balls, ιατρικές μπάλες, περιμένουν στη σειρά...είναι σα να μας "κλείνουν το μάτι"και να μας κάνουν νεύμα να δοκιμάσουμε ....άφοβα, ακίνδυνα, δε δαγκώνουν...δε φαντάζεστε τι θα ανακαλύψετε όσο αφορά τις δυνάμεις και τις αντοχές σας και προπάντων πόσο θα βελτιώσουν τη φυσική σας κατάσταση!!
• Τέταρτη ενότητα: Σειρά έχουν οι ασκήσεις που θα δυναμώσουν τον κορμό μας...θα γυμνάσουμε το σώμα πάνω στα στρώματα με ασκήσεις κοιλιακών, ραχιαίων και σανίδες ή με την μέθοδο pilates...να "ψηλώσουμε" και να βελτιώσουμε τη στάση του σώματος.
• Πέμπτη ενότητα: Αποθεραπεία του σώματος με ασκήσεις ευλυγισίας... όπως stretching ή χαλάρωση με yoga.

Κάθε φορά και διαφορετικός εξοπλισμός , διαφορετική πρόκληση, ανάλογα με το χώρο αλλά και το σκοπό του προγράμματος. Έτσι μπορούμε να έχουμε:
Λειτουργικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας powerbags
Δυναμικές ασκήσεις δοκιμάζοντας τα δράμια/kettlebells
Ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας και δυναμικής σταθεροποίησης του κορμού, χρησιμοποιώντας ιατρικές μπάλες/medicine balls
Ασκήσεις ευκινησίας και ταχύτητας με τις σκάλες ευκινησίας/agility ladders
Αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις μεT-BOW®/ step
Ασκήσεις έντονης δυναμικότητας και μυικής αντοχής με τα βαριά σχοινιά/heavy ropes/power ropes
Ασκήσεις με το βάρος του σώματος χρησιμοποιώντας ιμάντες (suspension training)
Προσαρμόζονται διαφορετικά συστήματα προπόνησης όπως aerobics, aero-fight, dance ( στην δεύτερη ενότητα), pilates ( στην τέταρτη ενότητα), yoga (στην πέμπτη ενότητα).

Ο ρυθμός της μουσικής αλλάζει κάθε φορά, άλλοτε δυναμικός και γρήγορος, άλλοτε πιο ρυθμικός κι άλλες φορές απαλός και ήρεμος, μας προκαλεί κι αυτός να δοκιμάσουμε την επόμενη άσκηση, την επόμενη ενότητα, μας δίνει το κέφι! Κάθε ενότητα κι ένα νέο βήμα για τον εαυτό μας για το καλύτερο...και ναι μπορούμε γιατί είμαστε μέσα στην ομάδα με τους συναγωνιστές μας!